OVER CARE & COMPANY

Jesse Berends

Ik ben Jesse Berends, geboren en getogen in Abcoude. Moeder van drie volwassen dochters. Na jarenlang met heel veel plezier in de gezondheidszorg en de jeugdzorg te hebben gewerkt, heb ik in augustus 2017 de grote sprong gewaagd en ben ik mijn eigen praktijk Care & Company begonnen. Hier kan ik al mijn energie en passie in kwijt: met zorg en aandacht praktische en mentale ondersteuning bieden aan mensen, met name ouderen, die door een verminderde mobiliteit in een sociaal isolement dreigen te raken.

Als apothekers- en tandartsassistente heb ik veel ervaring opgedaan in de gezondheidszorg. Daarnaast heb ik als creatief begeleidster, met jong en oud dementerenden gewerkt op een zorgboerderij in Amstelveen. Met geduld, flexibiliteit en humor was het daar iedere dag toch weer een feestje. Als pleegmoeder heb ik jarenlang jonge (probleem)kinderen tussen de drie en zeven jaar opgevangen voor kinder- en jeugdpsychiatrie De Bascule.  Dat was een enorme waardevolle tijd waar ik met veel dankbaarheid en plezier op terug kijk.

Iets kunnen betekenen voor een ander is mijn hele leven belangrijk voor mij  geweest. Het is mijn drijfveer. Ik ben niet alleen verzorgend van aard, maar kan me ook goed inleven in een ander en goed luisteren. Bovendien maak ik gemakkelijk contact en ga graag het gesprek aan. En niet onbelangrijk; ik vind het heerlijk om naar andermans verhalen te luisteren.

BETROUWBAAR – FLEXIBEL – STIJLVOL

Mijn kracht is dat ik situaties goed kan inschatten en voel wat nodig is om een positieve en constructieve sfeer te creëren. Die voelsprieten heb ik altijd gehad. Door mijn opleiding en mijn werk met jong en oud dementeren herken ik bepaalde gedachtegangen en voel ik welke kant een situatie opgaat. Daar op in kunnen springen op een positieve manier, voorkomt dat iemand uit onmacht of frustratie bijvoorbeeld boos, verdrietig of op een andere manier te emotioneel wordt.

Wat ik zie in de ouderenzorg is dat veel ouderen persoonlijke aandacht missen. Maar ook behoefte hebben aan gezelschap, iemand die even met ze meedenkt in alledaagse situaties. Zodat ze niet het gevoel hebben er alleen voor te staan. Een extra nadeel in de reguliere hulpverlening is het ontbreken van een vast ‘gezicht’. Er is veel wisseling van de wacht en mijn ervaring is dat ouderen dat lastig vinden. Er is geen ruimte om een band op te bouwen.

Ik koppel met Care & Company al mijn deskundigheid, werkervaring en levenservaring in het één op één bijstaan en ondersteuning bieden aan ouderen op een discrete, geduldige en flexibele manier. In vertrouwen en met humor. Op een creatieve en liefdevolle wijze. Dit werk raakt mij in mijn hart.

Met Care & Company wil ik klanten intensieve en exclusieve begeleiding geven. Echt helemaal op maat. Zodat ze kunnen genieten van alle gewone dingen van het leven. Ik wil ze een stukje genieten van het leven terug geven. Dat maakt het verschil!